Club Forum

Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Ervaringen overzicht

Dit overzicht bevat door FB leden gemelde storingen die voor kunnen komen bij de Fiat 500. De leden van de Nuova Fiat 500 club Olanda hebben veel ervaring opgedaan de afgelopen jaren deze worden hier verzameld. Het is aan een ieder om ermee te doen wat hij/zij wilt. Alle genoemde zaken zijn méér dan 1 keer voorgekomen. Het nieuwe model van de Fiat 500 zag in 2007 het levenslicht. Na 8 jaar werd in september 2015 een vernieuwde versie geproduceerd. Veel storingen die bij het 1e model optraden zijn weggewerkt in het nieuwere model. Houdt hier rekening mee tijdens het lezen van dit document.

Veel meldingen op Facebook betreffen brandende waarschuwingslampjes. Een verklaring bevindt zich echt in de gebruikershandleiding, luidt en duidelijk ook. Generiek gesteld: met een geel lampje kan nog doorgereden worden en wordt een bezoek aan de dealer geadviseerd, bij een rood lampje moet direct contact worden gezocht met de dealer. Boodschap van deze alinea is: lees vooral de handleiding door; er staat waardevolle informatie in over de mogelijkheden die je Fiat 500 je biedt.

De lijst met ervaring zal alleen maar groeien en de items kunnen aangevuld worden met nieuwe ervaringen. We horen het graag.

Persoonlijke noot van de samensteller van dit overzicht

De FIAT 500 is een populaire auto. Derhalve zijn er ook veel gebruikerservaringen. De gebruiker moet vooral niet de indruk krijgen een slechte auto te hebben gekocht! Binnen de Nuova FIAT 500 Club Olanda zijn genoeg voorbeelden van FIATs met hoge kilometer stand die behaald zijn met "slechts" regulier onderhoud. Dat laatste is voor iedere auto en dus ook voor de FIAT van groot belang.

Let op: veel handige tips en verklaringen kunnen aan de gebruikershandleiding ontleend worden; bijvoorbeeld waar de diverse waarschuwingen in het dashboard door ontstaan en hoe je moet handelen.