Club Forum

Please to create posts and topics.

Faillissement Autobedrijf Lennaerts

Autobedrijf Lennaerts, met vestigingen in Beesel, Roermond en Venlo, is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Roermond. 28 werknemers verliezen hun baan.

Geüploade bestanden:
  • 111DF226-D953-446A-813F-9B0655F6866F.jpeg

Wat erg! Onvoorstelbaar ook, gegeven de nog altijd groeiende populariteit van de 500'tjes b.v.

Wat zou de reden zijn? Geen goed management? Vreselijk inderdaad voor die werknemers.  🙁

de marge op nieuwe auto's is gewoon extreem laag. Wij hebben onze Fiat bij Lennaerts gehaald. Niks op aan te merken. Maar een auto zaak zoals je ze vroeger kon was het ook niet echt. Denk er stonden 10 autootjes binnen in Roermond. Inruilen was lastig, moest verkoper handelaar bellen. Daar neer zetten dat hun hem deden verkopen tegen een vergoeding ging ook niet. Vroeger kocht je een auto bij een garage, die garage had wel 40 auto's binnen staan, en een heel terrein vol met inruilers. Peeters in Gemert hebben we wel in kunnen ruilen (nota bene een Citroën). Die is veel groter. En die gebruikte auto's, kost wel een verkoper extra, maar daar verdien je meer op dan op nieuwe auto's, waar de prijs al voor bepaald is door de producent.

Gaat eigenlijk al lang zo hè. Dealers gaan failliet (in Helmond was Opel eerst Driessen, toen Hendriks, toen weer iets anders, toen weer Driessen (of Hendriks). Peugeot de Rotonde is al lang failliet. Fiat is al lang weg uit Helmond (zat toen bij de Opel erbij). En de handelaars die op elk autootje 250 euro pakken, die blijven gewoon bestaan. 250 euro zeggen ze. Paar jaar geleden ruilde ik auto in, kreeg er 500 euro voor terug, en stond een dag later voor 1.750 bij hem te koop. Zo'n marge kan een dealer alleen maar van dromen.