Club Forum

Please to create posts and topics.

Nuova 500 Winter Express – 15 december 2019

De Winter Expres rit

Tja, in Limburg . . . helemaal . . . zullen velen denken. Nederland is niet zo groot! Limburg is mooi enne het winterbandenverhaal ging niet op: geen winterse toestanden in Duitsland leerde mij de weerapp 14 dagen van te voren al. Gáán dus naar Limburg. Wij zijn in de gelegenheid om de tijd te nemen voor een rit, dus om vooral de terugweg na het diner niet in het donker naar huis te hoeven rijden hebben we overnacht in een hotel in de buurt. Laten we dan ook de heenweg maar een dag eerder gaan besloten we. We kunnen op ons gemak vanaf Eindhoven een binnendoor route nemen. Voorpret alom dus.

De aankomst bij het startpunt was duidelijk herkenbaar! Vrolijke kleuren van de diverse 500-tjes stonden al paraat. Het mooiste was dat we "maar" een enkeling kende van eerdere clubritten. Leuk ook om tot de ontdekking te komen dat er nieuwe leden bij waren die voor het eerst meereden, ook uit België!! Na afloop hoorden we dat het e.e.a. zeer goed bevallen was. Leuk om te horen. Andreas, als gepokt en gemazelde organisator, heeft samen met een zeer enthousiaste Rob de rit in elkaar gezet. A job well done kan gesteld worden. Dit keer geen ritjes binnendoor op basis van een paieren route, maar op basis van gps naar mooie punten rijden. Zeker niet alles gaat dan over de snelweg, uiteraard werd er door mooie omgevingen gereden. Dáár, op het eindpunt, kwam je elkaar vaak weer tegen als je al niet met een groepje oprijdt. Dat gaat automatisch.

De koffie/thee met heerlijk gebak was een ware traktatie. Even kijken hoe we de auto's bij elkaar kunnen parkeren, maar dat lukte verder prima. Bijzonder was om de kerstmarkt te bezoeken. Zeer prettig was de gezamenlijke busrit ernaar toe. Er waren echt geen parkeerplaatsen in dit historische dorpje Monschau. De Kerstmarkten in Duitsland zijn toch altijd nèt even uitgebreider dan in Nederland, vooral ook door de vele drank en eetgelegenheden. Daarnaast is Monschau eigenlijk op zichzelf al een bezoek waard. De Kerstmarkt was goed voor een extra in deze mooie omgeving.

Het diner in de Bokkenrijder was perfect qua locatie en aanbod. Heerlijk gegeten en lekker kunnen bijpraten met elkaar. Al met al: gezellige mensen van een gezellige club bij elkaar, een goede organisatie, mooi weer (hoe krijgt men dit nagenoeg voor iedere rit voor elkaar?) en dan is dit dus wéér een geslaagde rit van de Nuova Fiat 500 Club. Chapeaux voor de organisatie en volgend jaar hebben we all season banden, dus kom maar op met de Winter Expres versie 2.

Ton en Marja

Geüploade bestanden:
  • 20191215_141908.jpg
  • 20191215_095257.jpg
  • 20191215_095306.jpg

Mooi verhaal en plaatjes, Ton.

Het zou niet verkeerd staan op de Winter Express eventpagina?

Groetjes, Marjoline

Leuk verslag. Was voor ons de eerste keer om mee te rijden. Dus je kent eigenlijk bijna niemand. Paar mensen van Facebook, maar die waren er volgens mij niet. En dan verder alleen Rob en Anita. Denk ook niet dat wij elkaar gesproken hebben. En wie ik wel heb gesproken, weet ik dan niet meer van naam. Met de motor rijden is het bij zo'n rit vaak gebruikelijk dat je elkaar een hand geeft. Ga je het rijtje af, en hoor je hoe iedereen heet als je die nog niet kent. Maar met 43 mensen is dat wel complex, als alle 43 elkaar een hand gaan geven 🙂