Gans bedreigt Monster Black

Pegg en de gans

Uitdagend keek hij naar me vanaf het dak van de rode bus van de buurman. De schurk met zijn darm vol witte smurrie! Gatver! “GAKK GAKGAK GAAAKK!” Alsof hij wilde zeggen: “Pas op want anders schijt ik je wagen vol met de restjes van het portie regenwormen dat ik eerder vandaag at!”
Ik kneep mijn ogen een beetje dicht en gluurde door de wimpers naar de verenbaal. “Denk eraan, vogelbeest! Waag het niet om je kakgat te richten naar dat zwarte autootje!”

Het is papa Gans die met zijn vrouw en vijfkoppige kroost in de sloot voor mijn huis, ter hoogte van mijn slaapkamer, woont. Een rumoerig stel bovendien want er wordt heel wat af gegakt in de nacht. Onder het waakzame oog van papa en mama Gans mogen de, inmiddels flink aan de maat zijnde, ‘kleintjes’ op de wal naar voedsel zoeken.

“GAKGGAKKGAAAK GAK!”, gakte papa Gans vanaf het rode dak van de bus naar mij. En toen kwam daar mijn boze ‘juffenvinger’… “Luister eens gakkakkend verenbeest, laat ik het anders stellen… Ik ben geen vegetariër!”
“GAK GAAK GAKGAK!”, antwoordde het beest.

Vanmiddag had ik mijn autootje zorgvuldig gewassen, hier en daar nog een druppeltje water zichtbaar. Ik moest dat verenbeest niet op mijn auto, gewapend met zijn zachte witte darmvulling, die van een vogel van zijn grootte vast een halve 500 bedekken kan.

“GAK! GAK!” Uitdagend wiebelde het beest over het dak, afwisselend kijkend naar zijn gezin dat even verderop de pieren uit de grond stond te trekken.
Ik besloot er een schepje bovenop te doen. “Yummie! Gans met bosbes!”, riep ik naar hem.

“GAK”
“Ja, maar niet van zo’n taaie eigenwijze verenvader met zwemvliezen en een grote snavel… Nee! Maar wel zo’n sappig klein gansje. Lekker in de oven. En er is genoeg voor de komende vijf dagen zie ik.”
De gans gakte nog een keer en koos toen toch uitgekomen eieren voor zijn geld. Behendig fladdersprong hij over mijn autootje naar het parkeerbord. Zonder kakken!

“Als je dat maar weet! Verenbeest!”

print
Klik hieronder op de f om op Fb te delen
Winkelmandje
There are no products in the cart!
Subtotal
0,00
Total
0,00
0